Berhati-hati Kurma YahudiBila masuk saja bulan Ramadhan, banyak kurma mula dijual di merata tempat. Bahkan ada pelbagai pilihan dan jenama kurma boleh didapati di seluruh negara. Pernahkah anda terfikir untuk membaca atau bertanya peniaga tentang asal usul kurma itu? Dari mana kurma itu diimport dan kilang mana yang membungkusnya? Ramai yang tidak mengambil tahu hal ini.
Penulis menerima satu email mengenai kurma yang dihasilkan di negara Israel. Kurma itu telah dipek dalam kotak dan berjenama “Jordan River”. Oleh itu umat Islam diingatkan supaya berwaspada agar tidak membeli kurma jenama ini. Pendedahan yang telah dibuat oleh akhbar Berita Harian Singapura mengatakan kurma tersebut ditanam di satu kawasan luas di bahagian timur Israel dan bersempadan dengan Palestin. Ia milik seorang Yahudi yang kaya dan ramai pekerja-pekerjanya berbangsa Yahudi. Hasil penjualan kurma itu digunakan untuk tabung orang-orang Yahudi.

Menurut sumber juga, kurma ini diimport di Singapura serta dikotakkan di sana untuk pasaran di Malaysia.

Subhanallah! Jangan biarkan umat Islam tertipu dengan muslihat mereka. Selepas ini sebelum membeli kurma pastikan ia bukan jenama “Jordan River” kerana ianya milik orang Yahudi.

Perangi Yahudi dalam apa cara sekalipun, walaupun dari segi ekonomi.
refrensi:
http://masyarakat.dunyahalal.com

0 ulasan:

Laman Sahabat

Bicara UKHUWWAH

ShoutMix chat widget

Followers

About Me

Foto Saya
ibnu qais
Dilahir di Kampung tercinta di Desa Permai Pagut pada tanggal 18 Mei 1986 pada jam 08.55pm bersamaan 9 Ramadhan 1406 Hijrah iaitu jatuh pada hari Ahad. Mendapat pendidikan awal di Sekolah Agama (Arab) Al-Ittihadiah Tanjung Pagar, Ketereh.Kemudian melanjutkan ke pengajian menengah di Sekolah Menengah Agama (Arab) Darul Aman, Kok Lanas dari 1999-2002, sekarang dikenali Ma'had Tahfiz Sains Nurul Iman. Setelah itu saya berhijrah ke Sekolah Menengah Agama (Arab) Azhariah, Melor. Setelah tamat, saya mendapat tawaran melanjutkan pengajian ke peringkat diploma bidang syariah di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS),Kelantan (2005-2008) dan sekarang melanjutkan pengajian sarjana di Universitas Islam Negeri Ar-Raniry, Nanggroe Acheh Darussalam, Republik Indonesia,dalam Fakultas Syariah Jurusan Ahwalul Syakhsiyyah(Hukum Keluarga Islam). Sebarang pandangan emailkan kepada yiez_almaqdisi@yahoo.com @ ibnqais@gmail.com.
Lihat profil lengkap saya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ultimos Comentarios

 
Copyright © Jalan Yang Lurus